Club17: Roadmap naar een duurzaam Curaçao.

PERSBERICHT:

Club17 | Sustainable together
Roadmap naar een duurzaam Curaçao

Met de nieuwe naam: Club17 zetten de preferred partners van het Water Refill Program Curaçao (initiatief van D-TAP Foundation), hun reis voort naar duurzaamheid. 

Curaçao-‘Partnerschap om doelstellingen te bereiken’ zo luidt Sustainable Development Goal (SDG) 17 van de Verenigde Naties. (VN) Dit is de inspiratie geweest voor Club17 om deze naam te kiezen voor hun volgende stap. De kracht van Club17 ligt in de samenwerking. Hierdoor wordt de individuele impact nog groter.

De leden van Club17 hebben unaniem de volgende visie geformuleerd: Curaçao is in 2035 het veiligste, meest veerkrachtige en duurzaamste eiland in het Caribisch gebied, waar iedereen welkom is en zich thuis voelt.

Eerste project: Lokaliseren van duurzame initiatieven 

Club17 bundelt kracht, kennis en expertise van al haar partners. Het eerste project bestaat uit het creëren van een overzicht van alle duurzame (al bestaande) initiatieven op Curaçao. Uiteraard met een duurzame oplossing: een mobiele applicatie. Dit platform wordt (kosteloos) gebouwd door Caribbeapps (strategisch partner van Club17). “Met de lancering van deze nieuwe app, zet Club17 een belangrijke stap in het lokaliseren van de SDG’s. 

,,Als organisatie brengen wij  als eerste in kaart waar kansen liggen om projecten en acties te realiseren die bijdragen aan onze visie. Met uitkomsten gaan wij gericht aan de slag. Zo zetten we concrete stappen richting een duurzame toekomst”, aldus Lara Melkert coördinator van Club17. 

Club17 werkt samen met nationale SDG-commissie

Alle stappen en acties deelt Club17 met de nationale SDG-commissie van de regering. Op deze manier heeft iedereen op elk moment inzicht en overzicht van alle duurzame initiatieven die zich richten op sociaal maatschappelijke ontwikkeling, klimaatbescherming en duurzame economische groei. Kris Bouwstra (stragisch partner en CCO van Dynaf) benadrukt: ,, Er is op dit moment een gebrek aan zichtbaarheid van bestaande initiatieven op Curaçao. Club17 wil dat veranderen.”

Inspiratie en kennis delen

Club17 wil anderen inspireren zich aan te sluiten bij hun visie door samen te werken en kennis te delen. Lara Melkert, coördinator van Club17, beklemtoont: ,,Het is belangrijk om met alle stakeholders binnen een gemeenschap en de overheid samen te werken aan een duurzame toekomst voor Curaçao. Je hebt elkaar nodig. De app wordt gelanceerd tijdens de zomermeeting van Club17 in augustus. Na de lancering wordt een integraal actieplan (‘Roadmap to 2035’) uitgerold om de visie te ondersteunen. De eerste stap is het verkrijgen van inzicht in waar de kansen liggen om een duurzame bijdrage te leveren aan de toekomst van Curaçao.”

Leden Club17:

Avila Beach Hotel, Morena Eco Resort, Chogogo Dive & Beach Resort, Dolphin Suites, Carmabi education, Green Phenix, TUI, DYNAF Group, Maduro & Curiel’s Bank, KLM, Aqualectra, D-Bottle, Caribbeapps en Limpi Recycling.

Strategic partners Club17: D-TAP Foundation, DYNAF Group, Caribbeapps.

Voor meer informatie over Club17 Curacao bezoek www.dtapfoundation.com.

 

Foto:

Van links naar rechts:

Wijnand Bunk (Avila), Dirk Buitelaar (KLM), Eva Meijer- Van Heck (Morena). Cor Hameete (Carmabi Educatie), Robert de Wolf (TUI), Yvette Bakker- Kloos (D-Bottle), Andy Kirchner (Kolektivo), Kris Bouwstra (Dynaf), Caroline Sluis-Gibbs (MCB bank), Lara Melkert (D-TAP Foundation), Maggy Wilson (Caribbeapps), Alette Borger (Dolphin Suites Hotel), Mitchell Lammering (Limpi Recycling), Leidy Girigori (Aquaelectra), Anneloes van de Ende (Nationale SDG-Commissie), Debrah Nijdam (Limpi Recycling), Tijmen de Vries (Green Phenix).

Share this post