Meer impact maken en Curaçao verbeteren   

Binnenkort zal een bezoek aan het tankstation fors meer gaan kosten. Dit zullen wij als inwoners van Curaçao allemaal gaan voelen. Op prijsstijgingen zit niemand te wachten. Helaas is dit wel de realiteit. Al sinds november 2020 zitten de prijzen in de lift. Dit zal waarschijnlijk nog wel even doorzetten. Er valt namelijk als eiland niet veel te doen aan de aankoopprijs van brandstof. Als bestuurder van benzine- en dieselauto’s moet je dus accepteren dat je meer moet gaan betalen wanneer de olieprijs stijgt.

Je kunt je neerleggen bij deze wispelturige prijs. Maar je kunt er ook op een slimme manier voor zorgen dat deze stijgende prijs geen invloed meer op jou heeft. De oplossing waar je naar zoekt, is een elektrische auto. Met een EV hoef je nooit meer een bezoek te brengen aan een tankstation. Fluctuerende olieprijzen hebben dan geen invloed meer op jouw portemonnee. Je bent zelfvoorzienend. Met een elektrische laadpaal laad je de auto acht keer sneller op dan wanneer je de auto aan de meegeleverde noodlader legt. Verder wordt de stroom door de paal gereguleerd, zodat de accu geen schade oploopt door de schommelende elektriciteit spanning. Belangrijke kanttekening is dat bij stijging van de brandstofprijzen ook onze elektriciteitsprijzen stijgen (nu ook…), omdat een groot deel van de elektriciteit nog met fossiele brandstoffen wordt opgewekt. Wat niet nodig is. We zijn zeer goed bedeeld met één of meer hernieuwbare energiebronnen zoals wind, zon en golfkracht. Dit samen maakt dat het doel naar volledig renewable energie in 2033 haalbaar kan zijn en dat fossiele brandstoffen niet meer geïmporteerd hoeven te worden.

Zodra je naast de laadpaal ook zonnepanelen installeert, rij je vanaf dat moment gratis. Alle elektriciteit waar de auto mee opgeladen wordt, wordt vanuit de zon opgewekt. Wanneer er genoeg panelen op een carport of dak liggen, kan er nog veel meer door de zon van elektriciteit voorzien worden. Gelukkig schijnt de zon op Curaçao in overvloed en is het bijna zonde om voor brandstof te betalen wanneer je zelf elektriciteit op kunt wekken en kan opslaan in een batterij. Je bent nooit meer afhankelijk van andermans prijsstelling als je op deze manier slim investeert. Ook blackouts en elektriciteitsprijsverhogingen zullen jou niet meer raken. Jij kunt met deze oplossingen onafhankelijk zijn van giganten die periodes geen elektriciteit kunnen leveren of hier enorme bedragen voor vragen.

Je helpt niet alleen jezelf met het kopen van duurzame oplossingen, je helpt ook het eiland en de community. Met zijn allen kunnen we Curaçao groener maken en zo een statement maken voor het klimaat en de economie. We kunnen als eiland een voorbeeld voor de Caribbean zijn en onze kennis en producten met anderen delen. Door zonne-energie te gebruiken voorkom je bovendien dat we als eiland telkens weer benzine en diesel moeten importeren en kun je dus het geld wat daar niet meer voor nodig is gebruiken om onze lokale economie een boost te geven.

De benzineprijs stijgt met 23 cent per liter en de dieselprijs met 13 cent per liter. Ook de elektriciteitsprijs stijgt per 1 april 2021 wederom, de hoogste prijs sinds november 2014. Stop met te veel betalen en investeer slim. Door in een elektrische auto te rijden, gebaseerd op het Aqualektra tarief, kost het rijden van een EV de helft t.o.v. dezelfde auto met een benzinemotor. Ga je dit combineren met zonne-energie, dan is de besparing nog veel groter.

Gooi je geld niet weg en kom langs bij Dynaf. Wij informeren je over welke oplossing het beste bij jou past en hoe je het meeste geld kunt besparen. Dit geldt voor de zakelijke en particuliere klant. Neem contact op met sales@dynaf.com of bel +5999 736 3299 om jouw afspraak in te plannen!

Share this post